Banh mi is een Vietnamees broodje. Bij dit recept zitten er onder andere speklapjes, winterwortel, komkommer en radijsjes op het broodje. Probeer het eens uit!
Info
Ingrediënten
2 pistoletjes
1 speklapje
2 flinke eetlepels roompathé
een halve winterwortel
1/4 komkommer
2 radijsjes
een halve limoen
een halve rode pepers
een beetje srirachasaus
1 eetlepel mayonaise
1 scheutje vissaus
2 takjes verse koriander
1 scheutje zonnebloemolie
snufje peper en zout
Bereiding
Schil de winterwortel en rasp deze. Schep in een kommetje.
Snijd de komkommer in plakjes en schep in een ander kommetje.
Was de radijsjes, snijd in vieren en leg ook in een kommetje.
Marineer de verschillende groente apart van elkaar met limoensap, -rasp en een paar druppels vissaus.
Bak de speklapjes aan beide kanten lekker krokant in een druppel zonnebloemolie in een anti-aanbakpan. Kruid met zout en peper en neem uit de pan. Laat de speklapjes iets afkoelen en snijd in reepjes.
Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
Meng de mayonaise naar smaak met srirachasaus. Maak het zo pittig als je zelf wilt.
Snijd de (afgebakken) pistoletjes doormidden.
Smeer het kruim van de pistoletjes in met de roompaté en verdeel er de gemarineerde groente en de plakjes speklap over.
Trek er streepjes van de pittige mayonaise overheen en garneer met blaadjes koriander en ringetjes rode peper.
Na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Sociale netwerken kunnen veranderen, en soms is het lastig om nieuwe (...)
Het is herfst! Dit is het seizoen van warme truien, dampende mokken thee en knusse avonden bij de open haard. Het is ook het perfecte moment om uzelf (...)
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok