Deze lekkere aubergines van de barbecue zijn perfect voor een zonnige dag. Een overheerlijk recept voor twee personen wat in een 30 minuten klaar is!
Info
Ingrediënten
1 aubergine
1 theelepel kerriepoeder
1.5 takje verse tijm
0.5 stengel bosui
0.5 eetlepel fijngesneden peterselie
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereiding
Verwarm de barbecue voor om direct en indirect te grillen.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees met een scherp mes kruislings in.
Bestrooi de gesneden kant met zout en leg de aubergines omgekeerd op een vergiet, zodat het vocht eruit kan lopen. Laat op deze manier 10 minuten liggen.
Dep de aubergine droog en besprenkel met olijfolie en bestrooi met het kerriepoeder. Kruid met versgemalen peper. Druk er de geriste tijm in en leg de aubergines met de velkant naar beneden op het rooster. Laat enkele minuten roosteren, draai om en grill ook de ingesneden kant.
Schuif naar de indirecte zone en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes doorgaren.
Neem van de barbecue en bestrooi met peterselie en fijngesneden bosui. Besprenkel nog lichtjes met olijfolie.
Feestelijk ontbijten? Probeer deze mini vanillebreadpudding! Maak van restjes brood een heerlijk ontbijt met onze vanillebreadpudding van stol en blau(...)
Pasen is een tijd van reflectie, feest en samenzijn. Het markeert de wederopstanding van Jezus voor christenen, maar ook de komst van de lente voor an(...)
Er was een tijd dat we dachten dat altijd maar bezig zijn een teken van succes was. Hoe voller de agenda, hoe belangrijker het leven. Maar nu de jaren(...)
[vc_row][vc_column][vc_column_text] Voor veel mensen staat vakantie gelijk aan gezelschap, drukke familie-uitjes of reizen met vrienden. Maar wat als(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok