Spekfakkels met een char siu marinade, vegetarische spiezen met tofu en Margarita garnalen spiezen. Deze 3 heerlijke spiezen maken uw BBQ avond tot een echt feestje!
Soort
Hoofdgerecht
Aantal
2 personen
Bereidingstijd
85 minuten
Ingrediënten
Voor de spekfakkels:
2 speklappen
0.5 eetlepel five spice poeder
0.5 eetlepel honing
1 eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel sojasaus
Voor de vegetarische spiezen:
0.5 rode paprika
1 rode uien
1 plak tofu (uitgelekt)
0.5 dl olijfolie
0.5 teentje knoflook
0.5 eetlepel Za’atar
1 takje verse munt
Voor de garnalenspiezen:
100 gram (grote) garnalen
1 stuk limoen
0.5 bakje (verse) koriander
0.5 theelepel komijnpoeder
0.5 Jalapeñopeper
1 borrelglaasje tequila
0.5 (versgemalen) peper
0.5 zout
Bereiding
Spekfakkels met een char siu marinade:
Laat houten prikkers weken in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Prik het uiteinde van de speklappen op een geweekte prikker en draai het vlees er helemaal omheen. Prik aan de bovenkant vast, zodat ze goed vast blijven zitten.
Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar en leg er de prikkers in. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
Grill de spekfakkels op de hete barbecue aan alle kanten tot ze mooie gekleurd en gaar zijn.
Vegetarische spiezen met tofu:
Laat houten prikkers weken in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Snij de groenten en de tofu in even grote stukken.
Pers het teentje knoflook en meng met de olijfolie en de za’atar. Kruid met versgemalen peper en zout.
Prik de groenten en de tofu om en om aan de geweekte prikkers en schenk er rijkelijk de marinade overheen. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
Grill de spiezen op de barbecue om en om ongeveer 4 minuten per kant totdat ze gaar en mooie gekleurd zijn. Garneer met fijngesneden munt.
Spiezen van margarita garnalen:
Laat houten prikkers weken in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Prik de grote garnalen op de prikkers en leg ze in een schaal.
Kruid met versgemalen peper, zout en het komijnpoeder. Rasp er de schil van de limoen overheen.
Snij de koriander fijn en snijd de jalapenopeper in dunne ringetjes. Voeg toe aan de garnalen en voeg ook de tequila toe. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
Grill de garnalen kort op een hete barbecue tot ze net gaar en mooi gekleurd zijn. Serveer met wat verse koriander en partjes limoen.
Veel mensen dromen ervan: van hun hobby hun beroep maken. Iets doen wat plezier brengt, maar ook erkenning of zelfs een inkomen oplevert. Rondkomen va(...)
De herfst is het seizoen van warme kleuren, knisperende bladeren én heerlijke paddenstoelen. Deze romige risotto brengt al die herfstige smaken samen(...)
De Veluwe heeft iets magisch. De tijd lijkt er altijd stil te staan en achter elke kronkelende boom lijkt een verrassend pad toch een hele andere rich(...)
Het zachte schijnsel van kaarsen en misschien een warme open haard of een heerlijk warm dekentje nodigen uit tot momenten van stilte, rust en bezinnin(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.