Spekfakkels met een char siu marinade, vegetarische spiezen met tofu en Margarita garnalen spiezen. Deze 3 heerlijke spiezen maken uw BBQ avond tot een echt feestje!
Info
Ingrediënten
Voor de spekfakkels:
4 speklappen
1 eetlepel five spice poeder
1 eetlepel honing
2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels sojasaus
Voor de vegetarische spiezen:
1 rode paprika
2 rode uien
2 plakken tofu (uitgelekt)
1 dl olijfolie
1 teentje 1/2 knoflook
1 eetlepel Za’atar
2 takjes munt verse
Voor de garnalen spiezen:
200 gram garnalen grote\
2 stuks limoenen limoen
1 bakje verse koriander verse
1 theelepel komijnpoeder
1 Jalapeñopeper
2 borrelglaasjes tequila
1 peper versgemalen
1 zout
Bereiding
Spekfakkels met een char siu marinade:
Laat houten prikkers weken in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Prik het uiteinde van de speklappen op een geweekte prikker en draai het vlees er helemaal omheen. Prik aan de bovenkant vast, zodat ze goed vast blijven zitten.
Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar en leg er de prikkers in. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
Grill de spekfakkels op de hete barbecue aan alle kanten tot ze mooie gekleurd en gaar zijn.
Vegetarische spiezen met tofu:
Laat houten prikkers weken in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Snij de groenten en de tofu in even grote stukken.
Pers het teentje knoflook en meng met de olijfolie en de za’atar. Kruid met versgemalen peper en zout.
Prik de groenten en de tofu om en om aan de geweekte prikkers en schenk er rijkelijk de marinade overheen. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
Grill de spiezen op de barbecue om en om ongeveer 4 minuten per kant totdat ze gaar en mooie gekleurd zijn. Garneer met fijngesneden munt.
Spiezen van margarita garnalen:
Laat houten prikkers weken in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Prik de grote garnalen op de prikkers en leg ze in een schaal.
Kruid met versgemalen peper, zout en het komijnpoeder. Rasp er de schil van de limoen overheen.
Snij de koriander fijn en snijd de jalapenopeper in dunne ringetjes. Voeg toe aan de garnalen en voeg ook de tequila toe. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
Grill de garnalen kort op een hete barbecue tot ze net gaar en mooi gekleurd zijn. Serveer met wat verse koriander en partjes limoen.
De provincie Overijssel biedt tal van mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu kiest voor verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk (...)
De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar gastvrijheid en culinaire tradities. Of u nu zin heeft in verfijnde gastronomie of liever budgetvriend(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok