Maak met dit recept heerlijk luchtige broodjes! Brood bakken klinkt moeilijk maar wij weten zeker dat het u ook lukt met dit recept! Beleg hem daarna met alles wat u wilt.
Info
Ingrediënten
4 eieren
0.5 theelepel bakpoeder
4 eetlepels Griekse yoghurt
0.5 theelepel zeezout
4 eetlepels roomkaas
4 blaadjes sla
1 grote tomaat in plakjes gesneden
8 plakjes bacon uitgebakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Splits de eigelen van het eiwit.
Voeg het bakpoeder toe aan de eiwitten en klop de het eiwit tot stijve pieken.
Neem een tweede kom en mix hierin de eigelen, Griekse yoghurt en het zout. Mix dit tot lichtgeel.
Spatel het eiwit rustig door het eigeel. Werk schepje voor schepje. Meng niet te heftig; dan verlies je de luchtigheid.
Schep tien gelijke hoopjes (rondjes) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het cloudbread in ongeveer 30 minuten. Het brood moet van buiten goudbruin en stevig zijn. Het midden mag niet schudden als het wordt geschud. Laat even afkoelen op de bakplaat en dan direct opeten.
De provincie Utrecht biedt talloze mogelijkheden voor culinaire ontdekkingen, of u nu houdt van verfijnde gastronomie of liever budgetvriendelijk uit (...)
Zuid-Holland biedt een scala aan culinaire pareltjes voor elke smaak en elk budget. Of u nu zin heeft in een chique diner of liever budgetproof uit et(...)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat u ermee instemt.Ok